Een roerige week

Zoals in mijn laatste blog beschreven had ik vorige week maar liefst 5 diensten. Ik begon met 3 dagdiensten van 7.00 tot 15:30 uur en eindigde met 2 late diensten van 15.15 tot 23.15 uur. Het was zo’n roerige week dat ik er niet aan toe gekomen was om elke dag een blog te schrijven vandaar dat ik vandaag maar een samenvatting maak van de dagen dat ik aan het werk was en wat er gebeurt is.

Hand writing So Many Things in To Do List, vector concept | HappyFace Beers

28-04-2021:

Tijdens het bieden van de ADL kwam ik bij Theo* en Thea*. Theo en Thea zijn sinds kort bij ons komen wonen en wonen op de hoogste verdieping. Normaal gesproken als er een echtpaar komt woon je op een gekoppelde slaapkamer zodat er één kan functioneren als zijnde woonkamer. Helaas was dat op dit moment nog niet aan de hand. Theo was als eerste wakker en ging alvast over de gang heen met de rollator om bezig te gaan met het ontbijt. Thea was vandaag een ander geval. Normaal gaat Thea of met de rolstoel of als het lopen wat beter gaat ook met de rollator. Vandaag had Thea een nieuwe manier waar ik enorm om moest lachen. Thea ging namelijk met haar trippelstoel hup de gang over en hard dat het ging. Ik moest Thea af en toe even afremmen anders vloog ze te ver door in haar trippelstoel.

29-04-2021:

Rond de middag kreeg ik een alarmbel binnen van Kees*. Kees belt normaal nooit dus wat was er aan de hand? Ik nam op en zei gelijk tegen Kees wat is er aan de hand. Nou zei Kees er is iets vreselijks gebeurt en ik had dit niet kunnen voorkomen. Bij mij gingen gelijk de bellen rinkelen wan hmm net te laat naar de wc of toch iets anders. Ik zei dat ik er gelijk aan kwam. Eenmaal bij Kees aangekomen was er niks te zien. Ik zei toen ook gelijk tegen Kees waar is de brand. Kees moest lachen. Kees kreeg namelijk zijn inleggen niet goed meer om en kon niet langer meer blijven staan. Ik en Kees kwamen niet meer bij ik vertelde dat ik al hele scenario’s voor me zag wat er wel niet gebeurt kon wezen. Gelukkig was dit niet het geval.

30-04-2021:

Ik had vandaag late dienst en die begon al erg hectische. Overal zag ik collega’s rennen en elkaar helpen. Maar wat er precies gaande was geen flauw idee. Hans* mijn meest gezellige collega kwam aan met het zweet op zijn voorhoofd. Ik zeg wat heb jij in vredesnaam gedaan. Nou zei Hans:” Tanja* is gevallen hoe geen idee maar de dokter is net weg. Ik moest verdorie 4x de spoedlijn bellen voordat er echt een keer iemand kwam.” Tanja één van onze oudere bewoners was gevallen hoe geen idee want dit wist Tanja zelf ook niet meer. Wat we wel wisten was dat Tanja in een plas met bloed gelegen heeft. Na overleg met de arts en het dichten van de wond werd er geadviseerd om Tanja neer te leggen op bed en om elk uur haar wakker te maken. Na 20:00 uur in de avond mochten we dit uitbreiden naar om de 2 uur tot en met de volgende middag om 14:00 uur ’s middags. Zo doende hebben we met collega’s af gewisseld om bij Tanja te gaan kijken. Tanja had wel veel last van haar hoofd. gelukkig was Tanja wel aanspreekbaar en kon ze duidelijk antwoord geven op de gestelde vragen.

Na zo’n drukke weer was ik wel even toe aan weekend maar jammer genoeg zijn 2 dagen zo weer voorbij en mag je weer beginnen. Maar wat ik dan weer mee maak dat lees je de volgende keer in mijn volgende blog.

*Alle namen zijn fictieve namen*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: