Welke dag is het vandaag? Ohja het is Koningsdag.

Vandaag even een ander soort blog dan dat je normaal gewend bent. Normaal gaat het over één of twee bewoners bij mij op de afdeling maar vandaag was er een hele andere sfeer in het huis. Namelijk een Oranje sfeer.

Koningsdag 2021 | ModekoninginMaxima.nl

Na het lezen van de rapportages werd iedereen geholpen om uit bed te komen. Het maakte niet uit of je nou bij een mannelijke of vrouwelijke bewoner kwam overal hoorde je het zelfde verhaal. Het is Koningsdag vandaag dus we gaan lekker rustig aan doen en televisie kijken naar wat de koning gaat beleven met zijn gezin.

Nou dit laatste was ook daadwerkelijk het geval. Zeker de helft van alle bewoners had wel iets oranjes aan voor deze dag. Het leukste moment was rond de koffie. Iedereen was lekker aan de wandel over de gangen of buiten rond het gebouw tot de klok van 11:00 uur ongeveer. Het was erg stil op alle afdelingen en wij wisten precies wat er gaande was.

Koningsdag: weer een oranje tompouce of een keer iets anders lekkers? | NU  - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Vanaf 11:00 uur kon je namelijk live via televisie de koningsdag bekijken met de koninklijke familie. Maar dit kan natuurlijk niet zonder een oranje tompouce. De zorginstelling waar ik op dit moment werk had voor elke bewoner en medewerker een tompouce besteld. deze werden langs de bewoners gebracht zodat ze lekker konden genieten van het gebakje.

Natuurlijk ook de medewerkers genoten van de tompouce tijdens de koffie. Rond 12 uur was het lunchtijd en gingen de bewoners naar het restaurant om te eten. bijna elke bewoner die ik naar het restaurant bracht vroeg hoe kan ik nou verder kijken het was namelijk nog niet afgelopen de intocht van de koning. Ik herhaalde meerdere keren dat er beneden in het restaurant een enorm scherm hing zodat iedereen tijdens het eten lekker verder kon kijken.

Als klapper op de vuurpijl hoorde ik van Inge* je moet straks even op letten als Hanna* de lift uit komt hoor. Oké zei ik waar moet ik dan op letten? Nou dat val niet te missen zei Inge. Ik moest al lachen bij het idee. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Uiteindelijk ging de lift open en daar kwam Hanna de lift uitgezet. Het was geweldig om te zien. Hanna haar rollator was namelijk compleet versiert met rood-wit-blauwe boa’s en met rode, witte, blauwe en oranje ballonnen. Het was een heel spektakel om te aanschouwen.

Decoratie Koningsdag artikelen kopen | BESLIST.nl | Ruime keus!

Hanna was er super trots op en vond dat iedereen er maar zo bij moest lopen aangezien de koning maar één keer per jaar jarig was.

We merkten verder overdag dat het echt een zondag was zoals je die normaal ervaart in het weekend. Er kwamen geen belletjes van huisartsen binnen. Bewoners hoefden niet naar controles toe of andere afspraken. Alleen bezoek kwam langs en de televisie aan dat was voor vandaag het belangrijkste.

Het was best wel vreemd om op een doordeweekse dag te werken alsof het een zondag is. Het was wel een heerlijke dienst waar veel tijd was om leuke dingen met de mensen te doen. Maar ook dit kon niet echt omdat alle bewoners niet bij de televisie vandaan te trekken waren totdat de Koning klaar was met zijn ronde.

Pin op Citaten & Teksten

*Alle namen in de blog zijn fictieve namen*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: