Gezellige kennismaking

180 ideeën over Weekend in 2021 | weekend citaten, gelukkig weekend,  goedemorgen

Na twee dagen vrij geweest te zijn had ik vandaag weer een dagdienst. Ik stond op verdieping 5. Dit is de hoogste verdieping waar je bij ons kan werken. Nadat ik mijn route gekregen had ging ik rustig de rapportage lezen over wat er de afgelopen dagen gebeurt was. Er was niks schokkends gebeurt alleen viel mij iets op tijdens het lezen. Er stonden twee nieuwe namen in de rapportages maar niet op mijn route.

Nadat ik klaar was met lezen vroeg ik Iris* die bij mij stond op verdieping 5 of Ramon* en Hannie* bij haar op de route stonden. Iris ging kijken en zei: “nee ook bij mij staan Ramon en Hannie er niet op”. Ik dacht nou dan ga ik nog maar een keer in de rapportage kijken of er geen foutje gemaakt is. Maar dat was niet het geval.

Ramon en Hannie waren de avond ervoor gekomen en er was geen tijd meer om de routes hiervoor aan te passen. Ik moest dus naast mijn route ook nog naar Ramon en Hannie. Al snel kwam ik erachter dat het echtpaar allebei ADL ondersteund moest worden. Hierdoor liep ik nadat ik hun geholpen had ruim 1 uur achter op de rest van de bewoners die al begonnen te bellen. Gelukkig kwam Sarah van verdieping 4 mij helpen die was al snel klaar zodat ik mijn route snel weer normaal voort kon zetten.

Normaal hebben echtparen bij ons een echtparen kamer. Wanneer er een echtpaar komt kan de tussendeur open gezet worden waardoor je van 2 appartementen 1 groot appartement maakt. 1 appartement kan dan gelden als slaapkamer en de andere als woonkamer. Helaas was dit voor Ramon en Hannie niet mogelijk. Het gedeelde appartement was al bezet door een bewoner. Het is nu voor Ramon en Hannie zo geregeld dat ze aan de ene kant van de gang hun slaapkamer hebben en aan de andere kant van de gang de woonkamer hebben. Op zich best lastig maar gelukkig vonden Ramon en Hannie het niet heel erg.

Ouderen op het internet - Eva Schouten

Rond de middag maaltijd belde Hannie met de mededeling dat ze het niet meer wist en of ik wel even wilde komen. Ik zei tegen Hannie dat ik er met 5 minuten was. Dit was geen probleem. Eenmaal bij Hannie aangekomen zat ze achter haar laptop met haar smartphone ernaast. Ohh je bent er zei Hannie, ik krijg geen YouTube op mijn laptop om muziek te luisteren.

Ik ben dan maar even bij Hannie gaan zitten om de laptop op het goede netwerk in te stellen zodat ze lekker muziek kon afspelen. Nadat dit klaar was zei Hannie: “het is zeker wel raar om zo uit het niets 2 nieuwe gezichten te zien”. Ik zei valt op zich wel mee ik hoef maar 2 nieuwe mensen te leren kennen jullie moeten er veel meer leren kennen.

Hannie was het hier wel mee eens. Op dat moment kwam Jolanda* het appartement binnen van Ramon en Hannie. Jolanda is de gastdame van het restaurant en vroeg of het echtpaar straks ook gezellig beneden kwamen eten. Hannie zei gelijk ik vind het fijn om eerst even te wennen. Is het erg om op het appartement te eten? Tuurlijk niet zei Jolanda en gaf dit gelijk door aan de keuken.

Nadat ik klaar was met het helpen bij Ramon en Hannie werd ik vriendelijk bedankt voor de goede zorgen. Ik benoemde gelijk dat het geen probleem was en dat het een kleine moeite is. Maar daar was Hannie het niet mee eens.

Hannie zei: “Het is een gave als je als persoon zoveel geduld kan hebben om goede en warme zorg te bieden”. Toen ik dat hoorde dacht ik gelijk dit is waarom ik in de zorg ben gaan werken.

Voor ons als verzorging is het de normaalste zaak om mensen te ondersteunen en begeleiden bij levensbehoeften wat hun zelf niet meer kunnen. Maar omdat je alles zo normaal vind vergeet je hoe dankbaar de zorgvrager zelf is wanneer je de zorg geleverd hebt.

’s Middags ben ik nog even langs Ramon en Hannie geweest om te zeggen dat ik er maandag weer ben. Ramon en Hannie bedankten me nogmaals hartelijk en vonden het fijn op dit plekje te zijn.

Ramon vroeg gelijk of ik maandag weer bij hun langs kwam om de zorg te verlenen. Ik zei gelijk ik kan dat niet 100% zeker zeggen maar ik ben wel in het gebouw wij werken namelijk op alle verdiepingen. Maar ik weet zeker dat ik jullie vast weer ga zien.

Ramon en Hannie vonden dit een erg fijn idee en genoten lekker verder van hun vers gezette kopje thee.

bol.com | Tegeltje met Spreuk (Tegeltjeswijsheid): Gezelligheid kent geen  tijd + Kado verpakking...

*Alle namen in deze blog zijn fictieve namen*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: