Mijn eerste blog

Vandaag op 16-04-2021 heb ik mijn eigen pagina de lucht ingegooid. Ik moet zeggen dat ik het behoorlijk spannend vind om dit te gaan doen.

Mijn eerste blog gaat dan wel is waar niet mijn werkzaamheden in het dagelijks leven maar om nou gelijk te beginnen met mijn werk is ook weer zo direct. Daarom heb ik er voor gekozen om mijn eerste blog klein en luchtig te houden om er alvast een beetje in te komen.

Ik ben op het idee gekomen om dit op te zetten toen ik erachter kwam dat er nog best veel onduidelijk is over hoe de zorg nou precies in elkaar zit. Als je het aan de meeste zorg collega’s zou vragen krijg je overal wel te horen dat de werkdruk op dit moment zo ontzettend zwaar is. Terwijl je aan de andere kant verhalen hoort van mensen die niks te maken hebben met de zorg dat er altijd maar lol gemaakt word en koffie gedronken word.

Tuurlijk maken wij ook lol met elkaar en word er koffie gedronken maar dat gebeurt op elke werkplek. Maar er word in de zorg zeker druk gewerkt en vaak niet alleen aan het bed met betrekking tot de zorgvrager maar ook om de fysieke zorg heen moet veel gedaan worden. We moeten de zorgplannen bijstellen om te kijken of de te bieden zorg nog steeds voldoende is.

Maar ook het stukje social talk komt naar voren. Soms heeft een zorgvrager even een luisterend oor nodig omdat er zo veel gebeurt en er geen familie op bezoek mag komen door de corona-crisis die we nu met elkaar doormaken.

Ik hoop dat ik door middel van deze blogs jullie mee kan nemen in mijn gedachten en leven in de zorg. Zodat iedereen kan lezen welke mooie, verdrietige en boze verhalen wij meemaken.

Tuurlijk kan ik wel gebruik maken de woord zorgvrager, cliënt of patiënt maar dat maakt de blog en het verhaal toch minder persoonlijk. Ik ga daarom wel namen gebruiken maar zelf verzonnen namen. Dit moet ook wel in verband met de privacy wet van de bewoners en familie leden. Ook collega’s neem ik mee in mijn verhaal maar ook hun namen komen niet overeen met de namen in de werkelijkheid.

Ik hoop dat jullie na het lezen van deze blog al zin hebben in de volgende blog. En mochten jullie iets willen schrijven een reactie mag altijd ook met tips.

Ik zie jullie snel weer terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: